Prag & tjeckiska pärlor med Anna & Olga

Prag och tjeckiska pärlor med
Anna Lindell & Olga Vinnere Pettersson
14-22 mars, 2020


**Den här fantastiska resan har något för alla …

Vltava River Prag

Slott, katedraler och en middagskryssning på floden: Den här skräddarsydda resan går till hjärtat av världens centrum för glaspärlor! Spendera tre härliga dagar med att utforska förtrollande Prag. Vi besöker Pragborgen och S:t Vitus-katedralen, Gamla staden, den ikoniska Karlsbron, de Judiska kvarteren, och får en magnifik vy över staden medan vi glider fram på floden Vltava på en middagskryssning med flodbåt.

Historia, konst och arkitektur:När vi lämnar Prag så stannar vi till på romantiska Syhrov Castle – Tjeckiens eget Downton Abbey. Slottet var tidigare hem till Rohan-familjen som var personliga vänner till Louis och Marie Antoinette, och huserar det finaste galleriet utanför Frankrikes gränser med oljemålningar i original på de franska monarkerna.

Pärlor och glas i överflöd!Nästföljande tre dagar besöker vi the Museum of Jewelry and Glass (glas- och smyckesmuseet), pärlfabriker och pärllager, en glasfabrik, och en fabrik för juldekorationer. Alla besök eskorteras av Jon Kubricht, pärlimportör och ägare till butiken DaBeads. Bäst av allt är att du har chans att shoppa direkt hos Jons egna säljare – fler pärlor än du kan tänka dig till 50%-80% lägre pris än normalt!

Resekostnad från Prag: $1749 per person, del i dubbelrum ~ $289 tillägg för enkelrum

 • $50 Boka tidigt-rabatt – När du registrerar dig senast den 15 augusti 2019. Ange endast ordet EARLYBIRD i fältet ” discount code” på registreringsformuläret.
 • $100 rabatt för icke-pärlare – Går du inte Annas eller Olgas kurser? Vi drar av kiten och kurskostnaden.
 • $300 fullt återbetalbar* depositionreserverar din plats. *(Depositionen är återbetalningsbar fram till 15 december 2019)

Flyg: Du får själv boka din flygresa från var du vill i världen. Flyget måste anlända senast kl 12:00 på söndagen den 15 mars 2020. Om du föredrar att flyga till Prag en eller två dagar i förväg så har vi extra rum reserverade. Meddela oss så hjälper vi dig.

På grund av den låga flygkostnaden från Sverige så kommer vi inte att erbjuda en gruppresa med flyg för denna resa. Om du vill ha hjälp att boka flyg så hjälper en av våra medarbetare gärna till. Avgift – $50 för att boka inom Europa, $100 från USA och utanför Europa.


Karlsbron, Prag

Den här resan inkluderar:

  • 7 nätter på 3 & 4-stjärniga hotell i Tjeckien. (3 i Prag, 3 i Liberec, 1 på Prags flygplats)
  • 11 måltider: 7 st frukost, 2 luncher och 2 middagar
  • Transport i långfärdsbuss
  • Inträde till alla besöksmål som listas i resplanen
  • 2 pärlkurser med Anna eller Olga – bilder och beskrivningar kommer inom kort.
  • PÄRLOR! Pärlshopping till grossistpriser direkt hos tillverkarna – detta är unikt för Creative Adventures! Inget annat reseföretag kan erbjuda denna tillgång, eftersom inget annat reseföretag har det. Det som erbjuds är inte utgående pärlor eller utförsäljningar. Ni får direktaccess till moderna pärlor från tillverkarna tack vare ett exklusivt avtal som Creative Adventures har med dem, och det sparar dig 50-80%!
  • Creative Adventures Tour reseguide – en av företagets ägare kommer att resa med er på hela resan för att se till att allt fungerar utan problem.
Det astronomiska uret i Prag

Platser och saker du kommer att se och göra:

  • Middagskryssning på Vltava-floden (Vltava River Dinner Cruise)
  • Promenad över den ikoniska Karlsbron
  • Pragborgen & rundtur på St Veitskatedralen (Prague Castle & St. Vitus Cathedral walking tour)
  • Astronomiska uret i Prag
  • Petrins utsiktstorn – Prags “Eiffeltorn”
  • De Judiska kvarteren
  • Guidad visning på slottet Zámek Sychrov
  Glass & Jewelry Museum Jablonec nad Nisou
  • Glas- och smyckesmuseet i Jablonec nad Nisou (Glass & Jewelry Museum Jablonec nad Nisou)
  • Jested Tower via linbana
  • Pärlfabriksvisningar
  • Juldekorationsfabrik
  • Glasblåsningsdemonstrationer
  • Glasfabriksvisning

 

Komplett resplan och platsbeskrivning


DEPOSITIONER, BETALNINGSPLAN & ÅTERBETALNINGAR

Betalningar:

 • $300 per person i deposition reserverar din plats.
 • Alla betalningar är fullt återbetalningsbara till den 15 december 2019*.
 • 15 juli 2019 – den andra betalningen på $600 ska betalas
 • 15 december 2019 – Den sista betalningen ska betalas. Du kan göra delbetalningar när du vill innan resan, så länge som den sista betalningen är gjord den 15 december 2019.  *(Vi rekommenderar reseförsäkring. Se länk nedan.)

Vänligen använd vår online-registrering och betalningsformulär. När du har registrerat dig så kan du se ditt konto när som helst genom att klicka på länken i ditt bekräftelsemail.

Vänta inte! Buss & hotellrum är begränsade.
Eftersom depositionen är återbetalningsbar till december 2019* så har du ingenting att förlora.
Förtrollande Prag och drömmar om pärlor väntar på dig!

Friskrivningar, villkor, pass och annan viktig information att veta innan du reser!

Image result for walking difficulty rating scaleInformation om Promenader och Boende:

 • Vi kommer att promenera mycket på denna resa, och nästan alla gator och trottoarer är av kullersten. Bussar kan sällan köra hela vägen fram till hotell och besöksplatser, så en promenad på upp till 2 kvarter med ditt bagage kan förekomma. Byggnaderna i Tjeckien är flera hundra år gamla och det finns inga lagar om tillgänglighet där. De flesta byggnader vi besöker har enbart trappor, inga hissar, och ibland inga handräcken. Hjälpmedel för stabilitet förordas om du behöver dem. Vi rekommenderar bekväma skor, och rekommenderar inte denna resa för dig med rörlighetsproblem. Om du är osäker på om resan är något för dig, vänligen hör av dig till oss för att diskutera dina möjligheter.
 • Sängar i Europa är annorlunda än de i USA. Det är ofta två enkelsängar som flyttas ihop för att bilda en dubbelsäng, eller som dras isär för att skapa ett rum för två. De har ofta bara ett täcke och ett underlakan.
 • Även om alla våra hotell har luftkonditionering så har kanske inte hotellet den igång under kalla månader. Du kan behöva öppna ett fönster. Det är så man gör i Europa!

Pass – Viktig information gällande resande i Schengen-området i Europa: (Inklusive Tjeckien) Inresa i något av de 26 europeiska länderna i Schengen-området för kortare semesterresor, arbetsresor, eller mellanlandning till en icke Schengen-destination kräver att ditt pass gäller för minst tre månader efter din beräknade avresa. Om ditt pass inte möter kraven för Schengen så kan du bli vägrad att gå ombord på flygplanet på din avreseort eller när du mellanlandar. Du kan också nekas inträde när du kommer till Schengen-området. Därför måste ditt pass gälla minst sex månader efter att du har kommit hem från resan.  

ABSOLUT NÖDVÄNDIGT! Namnet du anger om du bokar flygresa via Creative Adventures måste motsvara ditt pass exakt.

* Vill du ha reseförsäkring?  Nu är det dags att fundera på att köpa en reseförsäkring för att skydda din resa. Du kan välja vilket försäkringsbolag du vill, men vår rekommendation är Seven Corners, Inc. Online 
online@sevencorners.com

Ansvarsfriskrivning: Även om Creative Adventures LLC gör sitt yttersta för att erbjuda punktlig service, så garanterar de inte avresetider och ankomsttider som kan försenas av olika anledningar, inkluderat väder, trafik eller vägförhållanden, mekaniska problem eller andra orsaker utanför Creative Adventures Tours kontroll. Creative Adventures LLC reserverar sig för rätten att avboka eller ändra alla resor, på förhand beskrivet program eller resrutt utan meddelande. Om avbokning sker av Creative Adventures Tours så görs en full återbetalning, vilket befriar Creative Adventures LLC från ytterligare skyldigheter.
Creative Adventures LLC accepterar inget ansvar för förlust eller skada på person eller egendom, obehag, försening eller kostnader som uppkommer till följd av väderförhållanden, Guds inrådan, krig, olycka, statliga restriktioner eller regler, från en handling eller försummelse av någon individ, trafik eller vägförhållanden, mekaniska problem eller någon annan orsak utanför Creative Adventures Tours kontroll.
Registrerade gäster på en resa med Creative Adventures Tour som bokar flyg, extra nätter, och andra arrangemang är själva ansvariga för alla bokningar, oavsett om resan ändras eller avbokas.

**OBS! Detta är en svensk översättning av den engelska texten på Creative Adventures Tours hemsida. Vid eventuella avvikelser som kan förekomma med anledning av översättningen så gäller den engelska texten.